نقدوبرسی بازی
0 دیدگاه

نقد و بررسی بازی NARUTO TO BORUTO: Shinobi Striker

توسطدرپنجشنبه ۸ شهریور ۹۷
 

بعد از ساخت شخصیت، مانند سایر بازی‌های آنلاین وارد لابی می‌شوید. لابی از ۵ بخش تشکیل شده است. بخش اول که اداره آن بر عهده Kakashi Hataki است، بخش VR Mission ها است که در اصل همان بخش مأموریت‌هایی است که در بند قبلی به آن اشاره کردیم. این بخش را می‌توان به صورت تک‌نفره یا چندنفره همکاری انجام داد. انجام بازی به صورت چندنفره همکاری بسیار ساده‌تر بوده و حضور چهار نفر در بازی باعث سادگی بسیار زیاد این مراحل می‌شود بنابراین انجام این مراحل به صورت تک‌نفره می‌تواند چالش بسیار بیش‌تری را برای شما ایجاد کند. به هر حال انجام این بخش برای به دست آوردن یکسری آیتم‌ها و آزاد شدن شخصیت‌های مختلف، باید این مأموریت‌ها را انجام دهید. این مأموریت‌ها ربطی به انجام بخش رقابتی آنلاین بازی ندارند و با انجام آن‌ها، به تدریج سایر شخصیت‌های معروف سری ناروتو وارد لابی شده و به شما مأموریت‌های جدیدی می‌دهند. بخش دیگر لابی، قسمت‌های فروشگاه و تغییر آیتم‌ها هستند. فروشگاه توسط شخصیت Tenten و بخش تغییر آیتم و ظاهر توسط Sakura اداره می‌شوند. در بخش فروشگاه شما می‌توانید آیتم‌های جدیدی نظیر سلاح یا لباس جدید خریده و یا از طریق Scroll هایی که در طول مأموریت‌ها به دست می‌آورید، آیتم‌های جدید به دست آورید. البته متأسفانه تنوع آیتم‌ها در اوایل بازی خیلی کم است ولی بعد از مدت نسبتاً زیادی بازی کردن و رسیدن به سطح جدید، آیتم‌های بیش‌تری به فروشگاه اضافه می‌شود. در بخش ظاهر هم شما می‌توانید آیتم‌هایی که می‌خواهید شخصیتتان در مبارزه با خود حمل کند به همراه لباس و جوتسو (ضربات ویژه) مورد استفاده را تعیین کنید.

اما بخش آنلاین بازی مهم‌ترین بخش این بازی است. در ابتدای شروع بازی شما ظاهر شخصیت خود را تعیین می‌کنید. سیستم شخصی‌سازی شخصیت بازی ممکن است در ابتدا خیلی کامل به نظر نیاید ولی در طول بازی، آیتم‌های بسیار زیادی برای شخصیت خود به دست می‌آورید که می‌توانید ظاهر او را مطابق میل خود تغییر دهید. البته باید توجه کنید که آیتم‌های ظاهری نظیر لباس و مواردی نظیر عینک‌ها و ماسک‌ها، صرفاً جنبه تزئینی نداشته و هر کدام در بخش خاصی قدرت شخصیت شما را بالا برده و از این رو شاید مجبور باشید برای دستیابی به قدرت بالاتر، قید لباس مدنظر خود در بازی را بزنید.

چهارمین بخش بازی، قسمتی به نام کتابخانه است که توسط Sasuke اداره می‌شود. در این قسمت شما می‌توانید یک مربی –از میان شخصیت‌های معروف سری- برای خود انتخاب کنید که در حین انجام مأموریت‌های بخش VR شما را همراهی کرده و با انجام این مأموریت‌ها یا مسابقات، سطح آشنایی شما با آن شخصیت در بازی بیش‌تر شده و با افزایش سطح، می‌توانید لباس‌ها و جوتسوهای ویژه آن شخصیت را به دست بیاورید و در مبارزات بعدی از آن‌ها استفاده کنید.

در مجموع ۴ مود مختلف برای انجام بازی وجود دارد. Battle Mode، Flag Mode، Zone Mode و Barrier Mode وجود دارد. در هنگام شروع بازی امکان انتخاب میان این حالت‌ها برای شما وجود ندارد و هر کدام از این مودها به صورت روزانه توسط سازندگان انتخاب می‌شوند و برای همین بعد از چند ساعت بازی در یک روز، به دلیل عدم امکان حضور در حالت‌های دیگر، بازی خسته‌کننده می‌شود. این مودها همان طور که از اسمشان نیز مشخص است، تقریباً همان مودهای آشنای بخش چندنفره سایر بازی‌ها هستند. حالت Battle در اصل معادل همان Team Deathmatch است که باید در طی زمانی مشخص، هر تیم تعداد معینی از بازیکنان تیم حریف را از پا در بیاورد. در صورتی که تا انتهای زمان این تعداد به حد نصاب نرسد، تیمی که کمتر کشته داده باشد، برنده خواهد بود که البته در تمامی بازی‌هایی که من انجام دادم، قبل از پایان زمان یکی از تیم‌ها برنده می‌شد. حالت Flag نیز همان طور که معلوم است، معادل بخش Capture the Flag در سایر بازی‌هاست. در این مود بازیکنان باید پرچم تیم حریف را به زمین خودی بیاورند تا امتیاز بگیرند. هر تیمی که سه بار این کار را انجام دهد، پیروز میدان خواهد بود. از طرف دیگر اگر تا پایان مدت زمان بازی هیچ تیمی موفق به این کار نشود، تیمی که بیش‌تر پرچم جمع کرده برنده خواهد بود و در صورت برابر بودن، وقت اضافه داده می‌شود. در مورد Zone، سه ناحیه در نقشه بازی قرار می‌گیرد که هر تیم سعی در تصرف این ناحیه‌ها دارد. هنگامی که تعداد ناحیه‌های شما بیش‌تر از دشمن بشود، نوار امتیاز شما شروع به پر شدن می‌کند که با پر شدن کامل آن، تیم شما برنده می‌شود و اگر تا انتها هیچ کدام از دو تیم نوار خود را تا انتها پر نکنند، تیمی که بخش بیشتری از نوار خود را پر کرده باشد، برنده خواهد بود. اما متفاوت‌ترین مود بازی، حالت Barrier است. در این حالت یکی از شخصیت‌های بزرگ، غول‌پیکر و قویِ فرنچایز در میدان به عنوان باس قرار گرفته و دور او را حفاظی احاطه می‌کند. یکی از دو تیم بازی به عنوان مهاجم و دیگری به عنوان مدافع این شخصیت قرار می‌گیرند. تیم مهاجم باید با قرار گرفتن روی یکسری آیتم‌ها، حفاظ دور این موجود را غیرفعال کرده و بعد از غیرفعال شدن، به او حمله کنند. تیم محافظ هم نباید اجازه این کار را به تیم مهاجم بدهد و در صورت غیرفعال شدن حفاظ آن را دوباره فعال کنند. تیم مهاجم در صورت نابودی کامل باس پیروز می‌شود و تیم مدافع در صورتی که زمان به پایان رسیده و باس هنوز زنده باشد برنده خواهد بود. ضمن این‌که هنگامی که حفاظ باس از بین می‌رود، خود باس نیز با حملاتی بسیار قوی و ویرانگر به نیروهای مهاجم حمله می‌کند و کار را برای آنان سخت می‌کند.

اما باید ببینیم خود گیم پلی بازی به چه شکل است. مبارزات بخش آنلاین و اصلی بازی تمام به صورت ۴ علیه ۴ برگزار می‌شود. بدین صورت که هر مسابقه به هشت نفر برای شروع نیاز دارد و بازی، خود افراد را در این دو گروه توزیع کرده و بازی شروع می‌شود؛ اما قبل از شروع بازی شما می‌توانید از میان ۴ حالت مختلفی که در بخش مربوط به Sakura امکان تغییر آن را دارید و خودتان سلاح‌ها و سایر ملحقاتشان را مشخص کرده‌اید، یکی را برگزیده و وارد بازی شوید. به جز این ۴ حالت که در اصل مربوط به شخصیت طراحی شده توسط خود شما می‌شود، امکان استفاده از شخصیت‌های معروف سری که مراحل VR مربوط به آن‌ها را گذرانده‌اید نیز وجود دارد. در صورتی که یکی از ۴ حالت طراحی شده توسط خودتان را انتخاب کنید، در حین مبارزه و بعد از هر بار شکست خوردن شخصیت، امکان تعویض شخصیت وجود دارد ولی اگر از شخصیت‌های آماده سری استفاده کنید، این امکان وجود نداشته و باید تا انتهای رقابت با همان شخصیت ادامه بدهید. بعد از این موارد، بازی رسماً شروع می‌ش

در مجموع مودهای بازی به عنوان شروع، تنوع قابل قبولی دارند و احتمالاً در طول زمان شاهد اضافه شدن مودهای جدیدی نیز به بازی خواهیم بود. اما چیزی که آزاردهنده است، روند انتخاب مودهاست که مثلاً در چند روز متوالی صرفاً بخش Battle بازی در قسمت Ninja World League در دسترس بوده و بخش‌های دیگر در این قسمت قابل انجام نبودند که طبیعتاً باعث تکراری شدن بازی می‌شود. به نظر می‌رسد اگر سازندگان می‌خواهند به همین شیوه فقط امکان دسترسی به یک مود را به بازیکنان بدهند، باید حداقل مدت زمان این موضوع را کاهش داده و مثلاً هر ۶ ساعت مود را تغییر دهند تا لااقل در یک روز، امکان انجام هر چهار مود وجود داشته باشند یا حداقل، هر روز این مود تغییر بکند و برای چند روز متوالی این وضعیت ثابت باقی نماند. با وضعیت کنونی، بعد از انجام یک مود در یک روز و خسته کننده شدن آن، احتمال این‌که بازیکن در آن روز دیگر به هیچ وجه به بازی سر نزند بسیار بالاست حال آنکه مثلاً مود Battle بیش از چهار روز تنها مود قابل بازی در بخش Ninja World League بوده است.

تنوع محیط‌های بازی نیز متأسفانه در وضعیت فعلی خیلی خوب نیست و ۵ استیج مبارزه برای بازی وجود دارد که هر چند در ابتدا به دلیل اندازه نه چندان کم جذابیت خود را حفظ می‌کنند اما کم‌کم این استیج ها تکراری می‌شوند. از طرف دیگر، تعداد شخصیت‌های بازی نیز نسبت به نسخه‌های قبلی که تعداد بسیار بالای بیش از ۸۰ شخصیت وجود داشت، در این نسخه به حدود ۳۰ شخصیت رسیده ولی البته در عوض امکان ساخت کاراکتر دلخواه خودتان وجود دارد ولی به هر حال، نمی‌توان منکر کاهش تعداد شخصیت‌ها شد.

با همه این موارد، اما ضعف‌هایی نیز در سیستم مبارزات وجود دارد. در بسیاری از مسابقات انجام شده، تقریباً تاکتیک و استراتژی استفاده از این موارد معنای خاصی ندارد و صرفاً با دکمه زنی‌های بی‌هدف به سمت دشمنان می‌توان آن‌ها را از پا در آورد و گاهی نیز خیلی راحت از پا در می‌آیید. به علاوه تعدادی از جوتسوهای مخفی هستند که عملاً می‌توانند با یک ضربه دشمن را از پا در بیاورند و البته تقریباً امکان جاخالی دادن از آن‌ها نیز وجود ندارد. از طرف دیگر در اصل با توجه به وجود چهار کلاس در بازی، قرار بوده که بازی تیمی نقش مهمی در گیم پلی این عنوان داشته باشد اما متأسفانه بسیاری از بازیکنانی که به طور تصادفی در مبارزات همراه شما قرار می‌گیرند، به بازی تیمی اعتقادی نداشته و اکثر بازیکنان ترجیح می‌دهند صرفاً امتیاز خود را بالاتر ببرند. این درحالی است که اگر گروهی واقعاً با همکاری هم بازی کنند، معمولاً خیلی راحت تیم حریف را از پا در می‌آورند. مثلاً کلاس Healer عموماً به دلیل توانایی‌های کم تهاجمی مورد انتخاب قرار نمی‌گیرد در حالی که با حضور این کلاس در تیم، امکان درمان شخصیت‌ها بعد از آسیب دیدن وجود دارد و از همین رو اعضای تیم می‌توانند مدت زمان بیش‌تری دوام آورده و تقریباً حضور دو Healer در یک تیم، آن گروه را شکست ناپذیر می‌کند! با این وجود از آن جایی که می‌توان بدون توجه به همکاری تیمی نیز حتی در صورت باخت امتیاز خوبی کسب کرد و از طرفی عموم جوتسوهای هیجان‌انگیزتر نظیر Planetary Devestation که با یک ضربه دشمنان را نابود می‌کند در کلاس‌های تهاجمی بازی وجود دارند، خیلی از بازیکنان اصلاً رغبتی برای همکاری و استفاده از کلاسی نظیر Healer را نداشته و گیم پلی بازی نیز طوری طراحی شده که خیلی بازیکنان را مجبور به همکاری نمی‌کند و طبیعتاً به خاطر همین مسائل گیم پلی بازی از حالت متعادل خارج می‌شود.

توضیحات
 
مثبت

گرافيك خوب
مبارزات خوب
شخصيت هاي جالب

منفی

وجود لگ
امكان انتخاب مود نيست

امتیاز نویسنده
 
گیم پلی

 
گرافیک

 
صدا

 
داستان

میانگین امتیازات

شناور برای رای دادن به
امتیاز کاربر
 
گیم پلی

 
گرافیک

 
صدا

 
داستان

میانگین امتیاز کاربران
2 رتبه بندی

شما این امتیاز را داده اید

اولین نفر برای نظر باشید.
 
ترک یک پاسخ »

 

ارسال نظر 

گیم پلی

گرافیک

صدا

داستان


این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.